keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Helppo mustikkapiirakka (à la Julia)

IMG_8256

Pikkuveljen rippijuhlista selvittiin kunnialla, vaikken nyt sitä kakkua päässytkään sattuneista syistä (Musen keikan kahden päivän jonotus) tekemään. Juhlien jälkeen kaapit oli täynnä tarveaineita ja täyty käyttää tilaisuus hyväksi.

Pohja: 
100 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g hienonnettuja Digestive -keksejä
0,25 dl kuohukermaa

Täyte:
3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
250 g marjoja (pakaste tai tuore)
1,5 rkl perunajauhoja

1. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja hienonnetut Digestive -keksit.
2. Lisää joukkoon voi ja kuohukerma.
3. Painele taikina n. 26 cm halkaisijalta olevaan vuokaan. Tällöin taikinaa jää hieman yli (eli voit toki tehdä tämän suurempaankin vuokaan). Lopun taikinan voi ripotella piirakan päälle ennen uuniin laittamista.
IMG_8243

4. Sekoita turkkilainen jogurtti, kuohukerma ja kananmuna.
5. Lisää joukkoon sokerit.
6. Sekoita perunajauhot marjojen sekaan. Kääntele varovaisesti, mutta huolellisesti jogurttiseokseen.
IMG_8247IMG_8248
7. Kaada taikina piirakkapohjan päälle.
(8. Ripottele mahdolliset taikinanmurut päälle.)
IMG_8251
9. Paista 200 asteessa uunin keskitasoa hieman alempana n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti