sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Perinteinen porkkanakakku

IMG_8637
Syysloman loppumisen kunniaksi (ja koska ei yhtään tehnyt mieli aukasta koulukirjoja) leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni porkkanakakkua, enkä ole sellaista edes maistanut. Selailin ohjeita sieltä sun täältä ja kokosin oman ohjeen. Tästä tuli kyllä ehdottomasti mun lempparikakku ja tätä aion soveltaa varmasti muutamaan ideaan!

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (tai 1 maustemitta vaniljauutetta)
2 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta (noin 2-3 porkkanaa)
1 dl rypsiöljyä
+ valkosuklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
IMG_8624

2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten vähitellen vaahtoon.
IMG_8625

3. Lisää sekaan vuorotellen porkkanaraastetta ja öljyä.
IMG_8627

4. Kaada korppujauhotettuun vuokaan. Itse käytin perus kuivakakkuvuokaa, mutta n. 22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuokakin käy hyvin. Tällöin kakun kypsymistä kannattaa kuitenkin seurata, sillä se kypsyy hieman nopeammin.
5. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja pursota kakun päälle valkosuklaaraitoja.

IMG_8635

2 kommenttia: