sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Rapujuhlakakku

IMG_8738
Meidän koulussa on tapana viettää kaksi lauantaikoulupäivää vuodessa ja sen vuoksi sitten olinkin eilen koulussa. Ruotsin opettaja pyysi minua tekemään tunnille kakun, sillä suunniteltiin, että vietetään rapujuhlia ruotsalaisittain. Ajankohta oli tosi huono, koska aikaa kakun tekemiseen jäi töiden ja koulun takia tosi vähän (tein sitä siis myöhään illalla / aamulla). Ajattelin nyt vain jakaa teille tänne parit kuvat tästä kakusta, sillä siitä tuli mielestäni aika onnistunut. :) Pohja oli perus sokerikakkupohjaa, välissä mansikkapyreetä ja päällä suklaakermaa. Rapu ja paahtoleivät on tehty sokerimassasta ja sisällä pirityksenä ruotsinlipun väriset kakkukerrokset.

  IMG_8748IMG_8759IMG_8764

2 kommenttia:

  1. Hauskat pippalot! Ja muuten ihan täydellisesti onnistunu kakku, paitti toi kerma näyttää tuossa kakun päällä vähän siltä, että se ois juoksettunu. Lisäsitkö siis sulan suklaan kermavaahtoon? Sillä silloin usein suklaan sisältämät rasvat juoksettuu kermavaahtoon sekoittaessa. Eli kannattaa sekottaa suklaa eism.rahkaan, jolloin ko tapaus estetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suklaasulaa en missään vaiheessa lisännyt kermaan vaan lämmitin kerman ja laitoin joukkoon suklaapalat sulamaan. Sitten jäähdytin koko homman ja vatkasin kermaksi. Ei siis ole juoksettunut, hieman vain jääkaappikylmänä levitetty, kun aika loppui kesken. Siksi saattaa näyttää hieman poikkeavalta.

      Poista